Asigurari de tip Private Equity

Fondurile de investitii sunt un vector important al afluxului de investitii straine in CEE, in scopul dezvoltarii unei noi infrastructuri si a proiectelor de constructii dar si a dezvoltarii afacerilor, in general. In prezent intalnim cateva sute de fonduri de investitii localizate In Europa Centrala si de Est, in fostele tari sovietice si in regiunea Caucazului, cu centre regionale situate in special in Moscova, Praga, Viena si Varsovia.

In timp ce capitalurile nu pot fi protejate importiva riscurilor comerciale, intalnim numerosi alti factori care pot afecta rentabilitatea investitiilor, incepand cu riscuri obisnuite de pagube la proprietati sau raspunderi civile fata de terti si terminand cu amenintari cu acte de terorism sau incidente cu impact de mediu. MAI poate asista fondurile de investitii in achizitionarea tuturor asigurarilor necesare pentru a se proteja de toate expunerile generate de tranzactii de acest gen.

Fondurile de investitii sunt investitori profesionisti care plaseaza capitalul pe termen scurt. De aceea, ele sunt mult mai interesate de a proteja investitiile prin asigurare, pentru ca in calitatea lor de investitori profesionisti pe baza de criterii de performanta, fondurile de investitii sunt mult mai constiente de riscurile pe care afacerile in care investesc le-ar putea suferi si cu atat mai mult, isi doresc sa se asigure ca nimic nu va merge rau pe durata cat ei sunt actionari in respectivele entitati.

Fonduri de investitii

MAI a activat timp de mai multi ani ca broker si consultant in asigurari pentru fonduri de investitii si intelege foarte bine toate problemele de asigurari ale acestor entitati.

Apasa aici pentru a fi directionat pe pagina Equity Risk Partners Global:  Equity Risk Partners

In calitate de partener exclusiv al retelei Equity Risk Partners in Europa Centrala, MAI CEE este in masura sa ofere servicii de Due Dilligence si brokeraj in peste 90 de tari. MAI CEE va ofera un pachet specific de servicii care protejeaza si maximimzeaza oportunitatile de investitii ale clientilor, pe care nu il veti gasi la niciun alt broker din regiune, si care include:

 • Raport de Audit (Due Dilligence) asupra portofoliului de asigurari detinut de potentiala tinta a fondului de investitii:
  • format unic in toate tarile din regiune.
  • Timp scurt de reactie si informatie oferita rapid.
  • Acces online in deplina siguranta la toate documentele, de oriunde din lume.
  • Sinergie si identificarea oportunitatilor de reducere a costurilor, plan de implementare.
  • Semnalarea breselor in acoperire si simularea costurilor suplimentare pe care eliminarea acestora le-ar implica.
 • Negocierea asigurarilor specifice acestui gen de tranzactie, cum ar fi asigurari de tip Warranties and Indemnities.
 • Managementul portofoliului de asigurari pe care noua achizitie le va detine, prin intermediul birourilor MAI din CEE si nu numai.

Provocarile intampinate de Fondurile de Investitii

Fondurile de investitii iau adeseori decizii surprinzator de rapide, iar abilitatea MAI de a actiona la fel de rapid si de a furniza investitorilor rapoarte de audit si oferte de asigurare intr-un timp foarte scurt, sunt elemente care constituie un atu pentru investitori.

Compania noastra este perfect constienta de complexitatea procesului de administrare corecta a unei noi investitii dar si de obligatia morala a noii entitati de a-si asuma un rol social activ in comunitate, si poate pune la dispozitia investitorilor care doresc sa investeasca in CEE, contacte utile ale unor persoane sau firme partenere, care pot acorda asistenta necesara in acest sens.

.


View MAI Czech in a larger map