Employee Benefits

Cerinte in crestere pentru asigurari de tip EB

Piata de asigurari de tip Employee Benefits din CEE este in permanenta crestere, rezultatul sondajului efectuat de organizatia Society of Human Resources Management (SHRM) aratand faptul ca doua treimi din firmele monitorizate, recunosc detinerea de pachete de tip EB pe paginile lor de web.

Organizatiile din regiune au inteles pe deplin importanta existentei unui pachet de tip Employee Benefits oferit angajatilor, atat pentru fidelizarea acestora si cresterea ratei de retentie a resursei umane, cat si pentru atragerea de forta de munca inalt calificata.

Principalele domenii in care MAI ofera sprijin clientilor, in scopul desenarii si implementarii de programe de tip EB sunt:

  • Programe de Motivarea si Retentia Resursei Umane.
  • Asigurari private de sanatate.
  • Asigurari pentru cheltuieli medicale.
  • Asigurari de viata.
  • Asigurari de accidente pentru angajati.
  • Pensii private.

 

Tari diferite, nevoi diferite

Multe tari din regiune ofera programe de asistenta sociala si sanatate publica foarte generoase, astfel incat nevoile de asigurare privata de sanatate difera de la o tara la alta.

Beneficii de genul asigurarilor de sanatate, de accidente, de viata sau schemele de pensii private fac mai nou parte din asteptarile colectivelor de angajati, iar companiile sunt nevoite sa implementeze si sa dezvolte corespunzator astfel de programe.

Puternici la nivel regional, expertiza locala

In regiune intalnim diferente semnificative atat in ceea ce priveste cadrul legal si nivelul contributiilor aferente pensiilor publice, cat si in nivelul asteptarilor pe care angajatii le au. In multe tari din CEE varsta minima de pensionare este sub cea din EU, in timp ce guvernele din tarile CEE lucreaza deja la revizuirea acesteia in sens crescator.

Toate aceste schimbari legislative si sociale pot face din structurarea si implementarea unui plan de pensii private o reala provocare, in special pentru companiile care au operatiuni in mai multe tari din zona si care nu au acces la expertiza locala, de genul celei oferite de birourile din reteaua MAI.

Colaboram foarte strans cu clienti din toata regiunea, pentru a construi impreuna programe de tip EB adaptate la nevoile si resursele fiecarei tari, oferind totdata angajatilor pachete solide de beneficii.