Asigurari pentru Riscuri Cibernetice

Este afacerea dumneavoastra suficient de protejata impotriva atacurilor cibernetice?

Amenintarile provocate de atacurile cibernetice asupra companiilor este in continua crestere, statisticile aratand ca, mai nou, tintele preferate ale hacker-ilor sunt companiile mici si mijlocii. Din totalul amenintarilor sau atacurilor cibernetice care au fost raportate servicilor secrete americane anul trecut, 63 % au fost lansate impotriva companiilor mici si mijlocii.

Metodele tipice utilizate in atacurile cibernetice includ Botnets, Virusi, Viermi, Virusi de tip Troian, Malware, Malicious insiders, furt de echipamente IT, Phishing, atacuri lansate pe paginile de Web, blocarea accesului la date si servicii IT. Durata medie de eliminare a urmarilor unui atac cu virus este de aproximativ 2,1 zile; durata medie de recuperare a datelor pierdute ca urmare a unui atac cybernetic prin metoda “malicious insider” este de 65,5 zile (Sursa informatiilor: Ponemon Institute si Hewlett Packard, Oct 2013).

MAI Broker de Asigurare-Reasigurare SRL va sta la dispozitie cu oferte de asigurare specifica, in masura sa va protejeze afacerea impotriva atacurilor cibernetice. Am construit impreuna cu mai multe societati de asigurare puternice dar si cu cateva Sindicate Lloyd’s un produs de asigurare menit sa ofere o acoperire cat mai larga a riscurilor cibernetice in schimbul unor tarife foarte competitive.

Primele de asigurare pornesc de la un cost annual de €450 pentru o limita maxima de despagubire de pana la €500,000 pe eveniment si in agregat, pe perioada politei (tarifele se stabilesc in functie de conditiile de risc intalnite la fiecare client in parte).

Asiguratorii pe care vi-i propunem va pot oferi pe langa o instrumentare corecta si rapida a daunelor si servicii de managementul situatiilor de criza, in vederea minimizarii pagubelor indirecte pe care un atac ciberbetic le poate genera. Politele de asigurare de acest tip pot acorda firmei dvs. despagubiri pentru pierderi financiare (marja Bruta) datorate intreruperii activitatii ca urmare a unui risc cybernetic, amenzi sau penalitati applicate de autoritatile de reglementare pentru cazuri de pierdere sau violare a datelor cu caracter personal, pagube materiale (ex. furtul datelor si/sau distrugerea echipamentelor IT), raspunderea fata de terti pentru pagube produse acestora, costuri de refacere si/sau recuperare a datelor pierdute ca urmare a unui atac cybernetic, etc., toate acestea fiind incluse intr-un produs complex, pentru a ne asigura ca firma dvs. este protejata.

In cazul in care sunteti interesati, asteptam cu interes stabilirea unei intalniri pentru a discuta modalitatile in care va putem proteja mai bine afacerea de amenintarile unor atacuri cibernetice.